Nieuws


AUTOPROFIJT

Een manier van besparen is boetes voorkomen! Een bekeuring voor een snelheidsovertreding of door rood licht rijden spreekt voor zich, maar er zijn ook situaties waarvan u soms geen weet hebt! U kunt op de bon worden geslingerd voor de volgende zaken:
(de onderstaande getoonde bedragen zijn indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend) 

 • Onleesbaar kenteken (€160,-): Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet goed leesbaar is. Het kapotte lampje boven/naast je kenteken kan dus een flinke strop betekenen…
 • Onnodig mistlicht gebruiken (€160,-): Mistlicht voeren mag alleen bij zeer dichte mist. Bij minder dan 50 meter zicht mag het mistachterlicht pas aan. Aan de voorkant mag u de mistlampen aanzetten bij minder dan 200 meter zicht.
 • Onvoldoende zicht (€380,-): Als automobilist bent u verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben. Het advies is daarom de autoruiten voor het rijden goed schoon te maken, zowel van binnen als van buiten. Afhankelijk van hoe slecht het zicht is, kan een boete behoorlijk oplopen. En vergeet de buitenspiegels niet, anders wordt de boete alleen maar hoger.
 • APK verlopen (€160,-): U krijgt de boete automatisch thuisgestuurd van de RDW als de auto na twee maanden en een eerste waarschuwingsbrief van de RDW nog steeds niet is gekeurd.
 • Niet verzekerd (€400,-): U kunt een waarschuwingsbrief gevolgd door een boete van de RDW ontvangen als u de auto vergeet te verzekeren. Dat geldt ook als u een betalingsachterstand heeft of als u bent vergeten de auto te schorsen (als u de auto niet gebruikt).
 • Niet rijden op winterbanden (€???,-): In de wintermaanden zijn winterbanden verplicht in o.a. Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. In Frankrijk, Italië, Tsjechië en Zwitserland zijn winterbanden alleen verplicht als dat met een verkeersbord wordt aangegeven.


AUTOPROFIJT

Win 3 maanden GRATIS tanken!!

Wie wil dit nou niet? De brandstofprijzen zijn hoog opgelopen de afgelopen tijd. Hier speelt AutoProfijt op in!

 

Haal nu het nieuwe krantje van AutoProfijt en los de woordpuzzel op.

Geef de oplossing uiterlijk 31 maart 2023 door op www.autoprofijt.nl/besparen. De winnaars krijgen een tankpas toegestuurd met een waarde van €300,-!!!

 

Waar wacht u nog op? Heeft u het krantje nog niet in huis? Haal er dan één bij ons in de winkel!AUTOPROFIJT

Tips van uw garage voor auto-onderhoud in de winter!

De beste manier van besparen is simpelweg de auto eigenhandig onderhouden. Regelmatig voorgeschreven onderhoud, zoals olie verversen en onderdelen vervangen, laat u natuurlijk door een vakkundige garage doen. MAAR er zijn ook tal van werkzaamheden waarmee u uw auto zelf in topconditie houdt! Vooral als de winter zijn intrede doet. Daarom hieronder enkele praktische tips:

 

 • Geeft vorst geen kans (vet rubbers in met vaseline of siliconenspray)
 • Voorkom een vastgevroren handrem (gebruik bij voorkeur de handrem NIET, zet de auto in zijn eerste versnelling of in P bij een automaat)
 • Houd uw ruiten schoon (vul de sproeier met blauwe antivriesvariant)
 • Zorg voor winterse grip (juiste bandenspanning en een profiel van minimaal 4 mm)
 • Geef de accu aandacht (maak regelmatig een langere rit om de accu goed op te laten)
 • Ga vuil en vocht tegen (houd ruiten schoon aan binnenzijde, gebruik airco om condens weg te krijgen en gebruik een rubberen mattenset die beter bestand is tegen natte schoenen!)


AUTOPROFIJT

Airco juist in de winter belangrijk!!

Een airco zorgt voor verkoeling in de zomer, maar ook in de winter is een goedwerkende airco in je auto erg belangrijk. Het zorgt dat beslagen ruiten snel droog zijn. Tegelijk kunt u gewoon de verwarming blijven gebruiken.

 

De verwachting is dat de prijzen van het aircogas de komende tijd alleen maar zullen stijgen… Geef uw airco ook daarom beter nu dan in de zomer een onderhoudsbeurt en profiteer van deze actie:

 

Aircosysteem vullen voor maar €99,-

 

Dit omvat: het leeghalen van het aircosysteem, opnieuw vullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel R134A en tot een maximum van 400 gram.AUTOPROFIJT

Accu de nr. 1 oorzaak van autopech!

–> gemakkelijk te voorkomen…

Laat minstens één keer per jaar uw accu preventief controleren, want zonder goedwerkende accu start uw auto simpelweg niet.

 

Dat probleem doet zich met name voor bij lage temperaturen, want onder het vriespunt vermindert de capaciteit van een accu drastisch. Bovendien gaat een accu gemiddeld vier tot zes jaar mee. Weet u hoelang het inmiddels geleden is dat de accu is vervangen? Laat uw accu gratis controleren bij een AutoProfijt-garage.AUTOPROFIJT

Nieuwe banden? Let dan hier op:

 1. Brandstofefficiëntie: Eén van de factoren die invloed heeft op het brandstofverbruik van een auto is de rolweerstand van de banden. Hoe sterker de rolweerstand, hoe meer brandstof wordt gebruikt. De brandstofefficiëntie wordt in klasse A t/m E aangegeven, waarbij A heel zuinig is en E het minst zuinig.
 2. Grip op nat wegdek: Veiligheid staat natuurlijk voorop! Het bandenlabel geeft hierbij in klasse A t/m E aan welke banden de beste grip hebben op een nat wegdek, waarbij A veel grip biedt en E het minst. Voorbeeld: het verschil in remweg op een nat wegdek bij een snelheid van 80 km/uur kan tot 18 meter verschil maken tussen een A en E label. Dat is de lengte van meer dan 4 auto’s!
 3. Geluidsproductie: Het bandenlabel geeft informatie over het geluid van de banden buiten de auto, het zogeheten afrolgeluid. Hoe lager het afrolgeluid, hoe stiller de auto is voor de omgeving. Het zegt overigens niets over het geluid in de auto. Er zijn 3 geluidsklassen, van A (weinig geluid) tot C (meeste geluid). Klasse A is ten minste 3dB stiller dan de wettelijke grens.
 4. Sneeuwvloksymbool: Vind je een sneeuwvloksymbool op het bandenlabel? Dan betreft het een winterband. Die biedt veel meer grip op een besneeuwd en glad wegdek. Sommige banden zijn voorzien van het symbool M+S (modder en sneeuw). Echter zijn dit niet per definitie winterbanden. Ze presteren wel beter op sneeuw dan gewone banden.


AUTOPROFIJT

Wat te doen met een lampje op uw dashboard?

Het dashboard van uw auto bevat allerlei lampjes. Een aantal van hen gaat bij het starten van de auto kort branden ter controle. Blijft een lampje branden of gaat er ineens eentje branden tijdens het rijden? Laat in dat geval uw auto uitlezen door een garage. De kleur geeft de ernst van de situatie aan.

 

Groen = Het systeem werkt correct en/of is uitgeschakeld.

Blauw = Het groot licht is ingeschakeld.

Oranje = Laat de auto spoedig nakijken door een garage. Geen acuut gevaar.

Rood = Stop onmiddellijk op een veilige plek, bel een garage of de pechhulp.

 

Overigens zijn niet alle lampjes alarmerend! Bij een groen lampje is er geen actie nodig. Zelfs bepaalde rode lampjes kunt u prima zelf ‘oplossen’, door bijvoorbeeld de handrem eraf te halen, de gordel vast te klikken of de deur te sluiten. Blijft het lampje desondanks branden, dan is er een storing en is er alsnog actie nodig.AUTOPROFIJT

VERPLICHT: JAARLIJKSE APK

 

Is uw auto toe aan de jaarlijkse APK? Dat weet u als u zes weken voor de vervaldatum bericht heeft gekregen van de RDW. Kies voor een vertrouwd adres bij een AutoProfijt-garage. Uw veiligheid en die van de inzittenden staan immers voorop.

 

De APK is een controle op het gebied van veiligheid en milieu. Ondanks dat uw auto bij een APK zorgvuldig wordt gecontroleerd, moet u de keuring niet verwarren met onderhoud van uw auto. Tijdens APK wordt er een rapport opgemaakt over de staat van uw auto. Met onderhoud worden er daadwerkelijk onderdelen vervangen en wordt de olie ververst.

 

Wij stunten niet met APK! U stunt toch ook niet met uw veiligheid? Vraag naar de eerlijke prijs van een APK.AUTOPROFIJT

ADVIES: PERIODIEK ONDERHOUD

 

‘Mijn auto is vorige maand nog voor de APK geweest, dus die kan er voorlopig weer tegenaan.’  Een uitspraak die we vaak horen en een gedachte die bij veel mensen leeft. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is echter wel degelijk iets anders dan onderhoud van uw auto. Waar regelmatig onderhoud uw auto in topconditie houdt, is de wettelijke APK niet meer dan een controle op het gebied van veiligheid en milieu.

 

APK is de minimale eis…

ONDERHOUD haalt het maximale uit uw auto. 

 

Regelmatig, vakkundig onderhoud houdt uw auto in topconditie!AUTOPROFIJT

Wij zijn trotse partners van Autoprofijt! Zoals zij zeggen: 7x Profijt, namelijk…

VertrouwdAltijd een Autoprofijt garage bij u in de buurt, met een monteur die u kent. Helder: Geen verrassingen achteraf. Ontdekt de monteur meer gebreken, dan zal hij u eerst informeren. Voordelig: Uw Autoprofijt garage hanteert scherpe prijzen voor de beste onderdelen. Vakkundig: De deskundige monteurs van Autoprofijt hebben ervaring met vrijwel alle merken en modellen en zijn uw persoonlijk adviseur bij onderhoud en reparaties. Kwaliteit: Bij Autoprofijt krijgt u alleen de beste onderdelen. Want u wilt veilig op pad en zo lang mogelijk profijt hebben van uw auto. OnderhoudVan APK tot Zomer-/Winterbanden wissel, van airco tot uitlaat, de Autoprofijt monteurs verrichten alle onderhoudswerkzaamheden om uw auto in topconditie te houden. Service: Autoprofijt garages doen er alles aan om u met een goed gevoel te zien wegrijden.